KVKK
Anasayfa Kurumsal Duyurular Hakkımızda Misyon Vizyon Politika Belgelerimiz Şubelerimiz Ürün ve Hizmetler Yeni Lastik Kaplama Akü Endüstriyel Akü Galeri Servis Propratik - Ağır Vasıta Uzmanı Hizmetler Bandag - Daha İyisi İçin Çevre Çevre Sürdürülebilir Seçenek Yakıt Tüketimi Lastik Yönetimi Lastik Yönetimi Lastik Bütçesi Karkas Yönetimi Lastik Yönetim Programları Lastikler Hava İster Referanslar İ.K. KVKK İletişim English
KVKK
Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

1.ÇEREZ POLİTİKASI NEDİR?

Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler sayesinde internet sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir.

Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu bağlamda çerez türleri Kalıcı Çerezler, Oturum Çerezleri, Birinci Taraf Çerezleri ve Üçüncü Taraf Çerezler olarak sıralanabilir.   

2.ÇEREZ POLİTİKASININ AMACI

Çerez Politikası internet sitesi kullanıcılarını çerezlere ve kullanılan çerez türlerine ilişkin olarak bilgilendirmek ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konusunda yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Marmara Lastik ve Mekanik Servisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.  (Bundan sonra kısaca “Şirket” olarak anılacaktır.) birçok internet sitesinde olduğu gibi internet sitesi kullanıcılarının ziyaret deneyimlerini iyileştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çerez vb. teknolojiler kullanmaktadır. 

3.İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

İnternet sitemizde sizlere hizmet verebilmek amacıyla farklı çerezler kullanılabilmektedir. Her şekilde kullanılan çerezlerin Gizlilik Politikasına ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun olduğunu belirtmek isterizBu bağlamda sitemizde kullanılan çerezler aşağıdaki gibidir.

*İşlevsellik Çerezleri                        :İnternet sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.

*Hedefleme/Reklam Çerezleri        :Şirket internet sitesinde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek ya da bu Politika’da gösterildiği şekilde çerez tercihlerini değiştirerek engellemeniz mümkündür.

*Zorunlu Çerezler         :İnternet sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve internet sitemizde gezinti yapmanıza olanak sağlar. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve internet sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde internet sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.

*Analitik Çerezler                :İnternet sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, internet sitesini nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamanızı sağlar. Sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da internet sitesi tasarımını değiştirebilirsiniz.

*İzleme Çerezleri                 :İzleme çerezleri ziyaretçilerin Internet tarama davranışlarını izlemek ve ziyaret ettikleri çeşitli internet sitelerinden kendi tarama davranışına veri ve bilgi toplamak için kullanılır.

*Performans ve analiz çerezleri:Ziyaretçilere daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla internet siteleri ve uygulamalar için kullanılan çerezlerdir. Bu çerez türü ile müşteri deneyimini iyileştirme ve kişiselleştirme yapmak mümkündür. Elde edilen veriler arasında giriş yapılan sayfalar, yönlendirmeler, erişim yapan kişinin platform tipi, tarih/saat bilgileri, arama terimleri ve kullanırken girilen diğer metinler gibi ayrıntıları içerir.

4. ÇEREZLERİN HANGİ AMAÇLARLA KULLANILDIĞI

Genel olarak çevrimiçi mecralarımızda çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

 

a. Operasyonel amaçlı kullanımlar: Şirket internet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin idaresi ve güvenliği için gerekli gördüğümüz çerezleri kullanabiliriz. Operasyonel amaçlar için kullanılan çerezlere örnek olarak, internet sitesi, uygulama ve platformlarda yer alan fonksiyonlardan yararlanılmasına olanak tanıyan teknolojiler ile bu mecralardaki düzensiz davranışları tespit etmek için kullanılan çerezler gösterilebilir.
b. İşlevselliğe yönelik kullanımlar: Şirket internet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak, etkinliği artırmak ve bunları kullanıcılar için özelleştirmek amacıyla çerez kullanabilecektir. İşlevsellik amacıyla kullanılan çerezlere, kullanıcı bilgilerinin ve tercihlerinin hatırlanmasını sağlayan teknolojiler örnek gösterilebilir.

 

c. Performansa yönelik kullanımlar: Şirket internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerine ilişkin performansın artırılması ve ölçülmesi amacıyla da çerez kullanabilmektedir. Bu amaçla kullanılan çerezlere örnek olarak, kullanıcıların Şirket internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerini nasıl kullandığını anlamamızı ve kullanıcı davranışlarını analiz etmemizi sağlayan çerezler ile gönderdiğimiz iletiler ile etkileşime geçilip geçilmediğini anlamamıza imkân veren teknolojiler gösterilebilir.

 

d. Reklam amaçlı kullanımlar: Şirket’e veya üçüncü kişilere ait internet sitesi, platform ve uygulamalar üzerinden, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam ve benzeri içerikleri iletmek amacı ile ilişkili taraf çerezleri ve üçüncü kişi/parti çerezleri kullanabiliriz. Reklam amaçlı kullanımlara örnek olarak, reklamların etkinliğini ölçen çerezler ile belirli bir reklama tıklanıp tıklanmadığını veya reklamın kaç kere görüntülendiğini gösteren çerezler gösterilebilir.

 

5.ÇEREZLERİN YÖNETİLMESİ VE GİZLİLİK TERCİHLERİ

Genel uygulama olarak internet tarayıcıları ziyaret ettiğiniz sitelerin çerezlerini otomatik olarak kabul etmektedir. Şirketimiz tarafından Çerezlerin kullanımına ilişkin bilgilendirme, Şirketimize ait internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya sitelerine yapılacak ilk ziyarette açılır pencere ile verilmekte olup, bu pencereyi onaylayarak kapattığınızda işbu Çerez Politikasını kabul etmiş sayılacaksınız. Böylece Şirketimize ait internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya araçlarını kullanmanız neticesinde, çerezlerin Politika çerçevesinde, Politikaya uyumlu olarak kullanılmasına onay vermiş olursunuz. Elektronik cihazınızda Çerez uygulamalarını kabul etmek istememeniz halinde, Çerez uygulamasını reddedebilirsiniz.

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek, reddetmek veya kaydedilmiş çerezleri silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterli olacaktır. İnternet Tabanlı Site ve uygulamalarımızın kullanımı için çerez kullanımı zorunlu olmamakla beraber tarayıcınızı Çerez kullanımına kapatmanız, Çerezleri reddetmeniz veya silmeniz halinde internet sitemiz, mobil uygulamalarımız ve sosyal medya araçlarımız gerektiği gibi çalışmayabilir, bunlara erişim sağlamanız ya da çeşitli işlevlerinden yararlanmanız engellenebilir. Böylece kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir veya talep ettiğiniz hizmetlerin sunulması sırasında aksaklıklar meydana gelebilir. Bu nedenle internet sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya araçlarımızın bazı özellikleri ve hizmetlerinin düzgün çalışması için çerezlere izin vermenizi tavsiye ederiz.

Tarayıcınızda bulunan Çerezler devre dışı bırakılana kadar; depolanmış olan çerez verilerinin temizlenmesi mümkündür. Bu ayarların yeri, kullandığınız tarayıcıya göre değişmektedir. Bilgisayarınızda hâlihazırda bulunan çerezleri silebilir ve internet tarayıcınıza çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz. İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakılmalıdır. Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz Şirketimize ait web siteleri dâhil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir. Zorunlu bulunan Çerezlerin çevrimiçi mecraların düzgün bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların sitede gezinme ve site özelliklerinden yararlanması için kullanımı mecburi olan ve anonim nitelikteki çerezler olduğu da dikkate alınmalıdır.

6. ÇEREZLERİN KAPATILMASI ve SİLİNMESİ

Chrome:
• Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
• Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı tıklayın.
•Altta Gelişmiş’i tıklayın.
• “Gizlilik ve güvenlik" bölümünün altında Site ayarları’nı tıklayın
• Çerezler Tüm çerezleri ve site verilerini göster Tümünü kaldır’ı tıklayın.
• Tümünü temizle’yi tıklayarak onaylayın.

Internet Explorer:
• Araçlar menüsünü tıklayın. Menüyü göremiyorsanız menülerin gösterilmesi için klavyenizde Alt düğmesine basın.
•Çerezleri sil düğmesini tıklayın.
•Onay penceresinde Evet düğmesini tıklayın.
• Kapat düğmesini tıklayın

Firefox :
• Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin
• Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin.
• Çerezler ve site verileri bölümünde, Verileri temizle düğmesine tıklayın.
• Çerezler ve site verileri kutucuğundan onay işaretini kaldırın.
• Önbelleğe alınmış web içeriği kutucuğu işaretlenmiş olarak Temizle düğmesine tıklayın.
Yukarıda örnek olarak, yaygın şekilde kullanılan bazı tarayıcılara ilişkin Çerez ve gizlilik tercihlerinin nasıl yönetileceğine dair bilgi verilmiştir. Farklı tarayıcı kullanmaktaysanız, Çerez yönetimi için tarayıcınızın ayarlar sekmesini veya yardım merkezini ziyaret edebilirsiniz.

 

7.ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AİT SİTE, ÜRÜN VE HİZMETLER

Şirket internet sitesi ve platformları üçüncü kişilere ait internet sitesi, ürün ve hizmetlere ilişkin linkler içerebilir. Sitemizden ulaşılan söz konusu linkler, üçüncü kişilere ait gizlilik-güvenlik, kullanım ve kişisel veri işleme politikalarına tabi olup, üçüncü kişiler ve üçüncü kişilere ait sitelerin Şirket’ten bağımsız olduğu ve Şirket’in üçüncü kişilerin belirtilen bu uygulamalarından sorumlu olmadığının farkında olunmalıdır. Link verilen internet sitelerinin ziyaret edilmesi durumunda, bu sitelere ait gizlilik politikalarının okunmasını tavsiye ederiz.
Zira reklam, banner, içerik görmek veya başka herhangi bir amaç ile ulaşılan söz konusu üçüncü kişilere ait web sitelerinin kişisel veri ve bilgi işlemeleri ve kullanımları, etik ilkeleri, gizlilik-güvenlik prensipleri, servis kalitesi, kullanım şartları ve diğer uygulamaları sebebi ile oluşabilecek ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplardan Şirketimiz sorumlu değildir.

Veri sahiplerinin sitemizden veya sitemizde link verilen diğer sitelerden edindikleri bilgiler, taraflarına elektronik iletişimi yapılan bilgilendirme, tanıtım ve reklamlar, keza her türlü öneriler çerçevesinde aldıkları kararlardan, bunlara göre yaptıkları her türlü işlem ve uygulama ile sonuçlarından kendileri sorumludurlar.

7 6698 SAYILI KANUN UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel verilerinizin ve/veya özel nitelikleri kişisel verilerinizin korumasına özen gösteriyoruz. Bu bağlamda Gizlilik Politikamızda ki esaslara ve işbu çerez politikamıza riayet ediyoruz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesinde veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı;

“a)Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b)Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c)Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç)Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d)Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e)“Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi” başlıklı kanunun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f)Eksik ya da yanlış işlenmiş verinin düzeltildiğini veya ilgilinin talebi üzerine verinin silindiğini veyahut yok edildiğine ilişkin bilginin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g)İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h)Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.” şeklinde hüküm altına almıştır.

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak Şirketimize iletmeniz durumunda Şirket talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde Şirket Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilir.

Şirket tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi ile veri güvenliğinin sağlanması konularında daha detaylı bilgiye Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.